באוקטובר 2024, לאחר פרסום כרך ב' של "למצוא מקום לנפש: אבני יסוד של עבודה סוציאלית פסיכודינמית", הרגשתי דחף להמשיך ולהנכיח את המקצוע הזה שלמרות תרומתו הרבה לחברה, ממשיך עדיין "להנות" ממעמד נמוך.
ערכו של המקצוע ושל העוסקות בו, הודגש שוב במהלך השנה הזו לאחר אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה שפרצה לאחריהם ועדיין מתנהלת.
יצאתי בקול קורא, בשיתוף עם מידעו"ס, והזמנתי עובדות סוציאליות להתראיין ולספר על מה שהן עושות. מגוון התפקידים והחוויות שהגיעו אלי בעקבות הפניה הזו, מראה לי שעשיתי את המהלך הנכון...
פרק ראשון - תקציר העונה הראשונה
פרק שני - ד"ר אילן שריף הוא עובד סוציאלי המשלב מגוון תפקידים בין עבודת מטה במשרד הרווחה והבטחון החברתי בתחום השכול האזרחי ותחום הכתות לטיפול פרטני. מעבר לכך, אילן נותן ביטוי לייחודיות עבודתו על ידי עבודת הצילום ופעילויות קהילתיות בתחום התרבות בהן הוא עוסק.
פרק שלישי - הדר מאור היא עובדת סוציאלית העוסקת במגוון תחומים, ענף שיקום במשרד הביטחון בהתערבות פרטנית חרומית, בהרכבים שיפוטיים: בוועדות שחרורים, בבית הדין ובוועדות משרד הביטחון. מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית, משרתת במילואים בענף נפגעים בצה״ל.
פרק רביעי - ד"ר שמרית פרינס אנגלסמן היא עובדת סוציאלית בכירה ופסיכותרפיסטית מומחית בתחום של סידור האומנה בקהילות שונות. מרצה במכללה האקדמאית אשקלון עובדת במכון סאמיט.
פרק חמישי - ד"ר אילת ברק נחום היא עובדת סוציאלית בעלת ניסיון טיפולי רב שפיתחה שיטת טיפול ייחודית טיפול באמצעות בישול אילת מיישמת ומלמדת שיטה זו במסגרות אקדמיות שונות במשך יותר מעשרים שנה טיפול באמצעות בישול משמש כמתודה בעבודה עם יחידים זוגות ומשפחות ומהווה דוגמא מצוינת למנעד הרחב בו ניתן למצוא יישום מקורי של מקצוע העבודה הסוציאלית.
פרק שישי - עבודה סוציאלית והשבעה באוקטובר
פרק שביעי - חיבוקים בבצק
פרק שמיני - אביבית דבי היא עובדת סוציאלית כבר שלושה עשורים, דרמה תרפיסטית ופסיכותרפיסטית, מכהנת כראש צוות במינהל הרווחה של עיריית נתניה מאז 2016.
פרק תשיעי - עבודה סוציאלית עם משפחות וילדים בסיכון
פרק עשירי - עבודה סוציאלית, שחיקה ויצירתיות
כל הזכויות שמורות @רוני אלפנדרי
Comments